Het verhaal

Chocolade Sil is een familiechocolaterie gelegen in het hart van Wezemaal. ‘Onder de kerktoren’ ontdekt u onze passie en chocoladecreaties van de hoogste kwaliteit. Wij vervaardigen ons ambachtelijk assortiment uit Callebautchocolade. Op huisnummer drie helpen wij u verder om de beste chocoladeproducten te selecteren en uw wensen te vervullen voor uzelf of uw gezelschap, privé of professioneel.

“Samen rond de tafel. Dat is Chocolade Sil.”

Chocolatier Marc bedenkt, vervaardigt en verbetert onze chocoladecreaties door zijn jarenlange kennis en ervaring. Hij maakte zijn bakkersdroom waar na zijn opleiding Brood en Banket met specialisatie Chocolade, ijscrème en suikertrekken in de PIVA te Antwerpen. Ervaring deed hij op bij meerdere bakkerszaken. Marc en Nadine hebben 19 jaar lang met hart en ziel Bakkerij Marc uitgebaat. Hun passie voor chocolade beleefden ze toen ook al: ze maakten hun eigen pralines en chocoladefiguren.

 

Sinds 2015 geeft Marc zijn passie voor bakken en chocolade door in een bakkersschool. Door zeven jaar ervaring als leerkracht Chocolade verdiepte hij zich in het creëren van chocoladepralines. Om zich meester te maken van het vak, nam hij deel aan tal van opleidingen aan de chocoladeacademie van Callebaut en Chocolate World.

 

Zijn passie gaf hij onbewust door aan het hele gezin: van jongs af zagen Sarah, Inne en Lander oftewel Sil, het proces van chocolade tot creatie vormgeven. Doorheen hun jeugdjaren erfden ze zo het gedreven engagement en de passie voor chocolade. Zo ontstond het idee om een chocoladespeciaalzaak te openen. Als team zetten alle gezinsleden hun talenten in om Chocolade Sil verder te ontwikkelen en te verbeteren. Hun enthousiasme is hun grootste drijfkracht.